O nama

dumancic-sa-jabukama

Projekt “Volim jabuke“ inicijativa je ljubitelja ovog božanskog voća kojom se isti nastoji popularizirati i približiti ljudima na nov, kreativan i nadasve jednostavan način.

Ideja je nastala još 2009. godine kada smo se prvi puta susreli s tržištem jabuka koje je, kako smo uvidjeli, prepuno robe neodgovarajuće kvalitete i sumnjiva porijekla. S druge strane, percepcija potrošača o jabuci (koja je najpopularnije voće u Hrvatskoj) bila je razočaravajuća. Rečenice poput “Dajte mi pola kile onog Želišesa!“, “Znam da postoje žute, zelene, crvene i plave(?!) jabuke…“, “Zelene su kisele, jelda?“ jedan su od glavnih razloga zašto želimo educirati potrošače.

Naravno da smo cijelu priču željeli učiniti prepoznatljivom i dati joj lokalni karakter, pa smo se odlučili fokusirati na dva aspekta:

Kao prvo, u ponudi imamo samo sorte lokalnih proizvođača koji su se obvezali na visoku kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda. Sorte s dužim stažem na tržištu poput Idareda i Granny Smitha nekima su već poznate, dok su moderne sorte (Gala, Fuji), koje polako uvodimo, svojim osobinama već zainteresirale dobar dio potrošača. Vodili smo se sljedećom logikom – ako netko ima omiljenu vrstu kave, zašto ne bi imao i omiljenu sortu jabuke? Međutim, kako raznolikost boja i okusa približiti današnjem kupcu?

Odgovor je ujedno i drugi aspekt na koji se fokusiramo – kreativnim komuniciranjem prema potencijalnim kupcima. Uporaba Interneta kao medija u početku se činila nelogičnom, ali već prve godine kombinacija Facebooka s dostavom jabuka na kućnu adresu pokazala se dobitnom. Danas, uporabom vrhunskih videomaterijala, društvenih mreža i kreativnih promotivnih materijala, informacije o jabuci, našim sortama i njihovim karakteristikama dostupne su svima. U lipnju 2011. lansiran je i sok Volim jabuke koji za sada koristimo isključivo u svrhu promocije, ali predstavlja prvi korak u zaokruživanju ponude proizvoda od jabuke.

Tko smo?

Idejni začetnik i inicijator čitavog projekta je Stjepan Dumančić iz Osijeka, proizvođač jabuka na 5 ha i strastveni zaljubljenik u računala. Od sadnje voćnjaka prijatelje i okolinu je obasipao informacijama o jabukama sve dok 2009. zajedno s Markom Butrakovićem, vrsnim video snimateljem i producentom, nije snimio prvi video kojim je projekt i službeno započeo. 2011. godine u projekt se uključuje i Vedran Šunjić, također voćar, s čijom potporom projekt dobiva na raznolikosti sorti jabuke.

Tvorac Volim Jabuke Stjepan Dumančić

Tvorac projekta Volim Jabuke Stjepan Dumančić

 

Što mediji kažu o nama?

Nađite nas na Facebooku