Priče o jabuci

 1. Čudotvorni sok od jabuke

  Jabuka je jedno od najpopularijih a ujedno i najhranjivijih voća današnjice. Bogata je vitaminima A, B i C i mineralima poput željeza, kalija, fosfora, silicija i dr. Više je različitih koristi soka od jabuke, pa ćemo navesti samo nekoliko najvažnijih


 2. Kratka povijest jabuke

  Kraljica voća – jabuka, poznata je i kao “zabranjeno voće“, “voće znanja“, a u norveškoj mitologiji se spominje kao “voće koje obećava vječnu mladost“. Domaća, odnosno kultivirana jabuka, Malus domestica Borkh., pripada porodici ruža. Prema Knjizi Postanka zmija je nagovorila Evu da Adamu ponudi jabuku kako bi ga zavela. Adam ju je prihvatio, postao svjestan… Pročitaj više »


 3. 881912_66828313

  Korist jabuke u zdravstvene svrhe

  Jabuka potiče imunološki sustav organizma i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa, bakterija i razornog utjecaja slobodnih radikala. Upravo stoga štiti od prehlade, a u borbi protiv zloćudnih stanica primjerice dokazano smanjuje rizik za pojavu karcinoma debelog crijeva. Zahvaljujući pak karotinu jabuka štiti i od utjecaja štetnih UV-zraka. Potiče i regulira probavu jer sadrži… Pročitaj više »


Nađite nas na Facebooku